Január közepén derült ki, hogy Nika Gilauri korábbi grúz energiaügyi miniszter, pénzügyminiszter és miniszterelnök LLC Reformatics nevű nemzetközi tanácsadócége szerződésben áll a Magyar Nemzeti Bankkal. A megállapodás azért került a figyelem középpontjába, mert Gilaurit az Index lefilmezte, amint Rogán Antal kabinetminiszter ügyvédbarátjának, Kertész Balázs irodájából lép ki és egy magyar-grúz üzletkötésről beszél.

A Lehet más a Politika képviselője, Schmuck Erzsébet kérdésére Matolcsy György jegybankelnök szerdán levélben közölte, hogy Gilauri cégével 2016 februárjában kötött szerződést az MNB egyéves időtartamra. Az LLC Reformatics tanácsadást nyújtott és elemzéseket készített az MNB-nek a pénzügyi szektor működési környezetével, illetve ellenállóképességének erősítésével, valamint a magyarországi versenyképesség javításával kapcsolatban.

Mindezért 198 000 eurót (61,3 millió forintot) fizet az irodának a jegybank, ha a feladatukat maradéktalanul teljesítik. Márpedig valószínűleg elégedettek Gilauri cégének munkájával, mivel Matolcsy György írásbeli válasza végén külön megemlítette, hogy az "elkészült anyagokat nemcsak az MNB szakértő munkatársai használták fel munkavégzésük során, hanem azokat a Monetáris Tanács is megtárgyalta, információit figyelembe vette döntései meghozatalakor."

Gilauri 2009 és 2012 között volt Grúzia (Georgia) miniszterelnöke. Távozása utána hozta létre az LLC Reformatics nevű céget, amely a honlapja szerint együtt dolgozik Tony Blair korábbi brit miniszterelnök alapítványával, Svédország és az Európai Unió fejlesztési bankjával is.