A kormány kihúzta a csődből az egri vizilabda klubot

Az Egri Vízilabda Kft. részére 300 millió forintot hagyott jóvá a kormány, ezzel a klub megmenekült a csődtől.
Németh Géza, 2020. május 22. péntek, 08:22
Fotó: Getty Images

A Magyar Közlönyben megjelent határozat két tételben biztosítja az adófizetők pénzéből a támogatást: a tartozások kiegyenlítésére 245 millió, míg a klub sportszakmai feladatainak ellátására 55 millió forintot hagyott jóvá a kormány.

Mindkét tétel az idei központi költségvetés Emberi Erőforrások Minisztériuma fejezetét terheli.

Szécsi Zoltán ügyvezető elnök május 11-én közölte, hogy az Egri Vízilabda Kft. a korábbi vezetőség által kötött szerződések és a korábban minden év április 15-ig beérkezett városi támogatás elmaradásának következtében fizetésképtelenné vált. "A fentiek következtében a mai nappal minden alkalmazottunknak felmondtunk rendkívüli felmondással. Az Egri Vízilabda Kft. vezetősége és irodai alkalmazottai a továbbiakban adminisztratív tevékenységüket társadalmi munkában végzik" - áll a közleményben. Az egrieknél az a cél, hogy megmentsék a több mint 300 gyermek sportolását szervező 110 éves Egri Vízilabda Klubot a százszázalékos tulajdonában álló Egri Vízilabda Kft-t érintő problémák mellékhatásaitól.

Szécsi Zoltán azt is elmondta, egyelőre bizonytalan, hogy az Eger elindul-e a következő szezonban a felnőtt első osztályban. "Függ a városi támogatás mértékétől, a szövetségtől, illetve attól, hogy kikkel tudunk egyáltalán játszani" - jelentette ki a háromszoros olimpiai bajnok kapus. Hozzátette, március 31-gyel minden játékosuk szerződését megszüntették, az építkezést pedig "nulláról vagy mínuszból" kell elkezdeniük. Az egri vízilabdacsapat háromszor nyert bajnokságot és négyszer Magyar Kupát. Az együttes idén bejutott az Európa Kupa elődöntőjébe.

HOZZÁSZÓLÁSOK