Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tender módosítását az ajánlatkérő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

A feladat a kaposvári intermodális személyszállítási központ és kapcsolódó létesítményeinek a tervezése és kivitelezése volt. A nyertesnek - egyebek mellett - át kell építenie a Kapos folyó feletti Béla király úti hidat, új közúti és kerékpáros hidat kell építenie a vasút felett, és a feladat része az új buszpályaudvar megépítése, a peronok lefedése a buszpályaudvaron és a vasútállomáson, továbbá közművek, biztosító berendezések, távközlési- és felső vezetékek építése is. A munkát az uniós Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) finanszírozza.

A NIF a projektre 2017 október másodikán kötött szerződést a Swietelsky Építő Kft.-vel és a társaság szlovák cégével, a Swietelsky stavebni s.r.o-val.

Időközben kiderült, hogy a Táncsics laktanya területén és a szomszéd telkeken egy tartály sérülése miatt bekövetkező szivárgás következtében a talaj jelentősen szennyeződött. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium úgy döntött, hogy az előállt vis maior helyzet kezelése - a feladatok műszaki elválaszthatatlanságára tekintettel - akként történjen, hogy a projekt előrehaladását akadályozó kármentesítési feladatokat a nyertes vállalkozó végezze el. Így az eredeti 11 milliárd 967 millió forint 12 milliárd 608 millió forintra növekedett.