Koronavírus: részleges vesztegzár jön Németországban

Németország egy hónapig tartó részleges lezárást jelentett be a koronavírus-járvány második hullámának intenzívebbé válása miatt. A korlátozások november 2-án lépnek életbe - jelentette be Angela Merkel német kancellár szerdán.
Szabó Dániel, 2020. október 28. szerda, 18:07
Fotó: AFP

Mivel a koronavírus esetek száma napról napra gyorsan növekszik, Angela Merkel kancellár és Németország tartományi miniszterelnökei szerdán rendkívüli ülést tartottak. Megállapodtak egy részleges lezárás végrehajtásában, amely november 2-án, hétfőn kezdődik - írja a Deutsche Welle.

Ez annak az intézkedéscsomagnak a kevésbé intenzív változata, amelyek tavasszal a német társadalmat kijárási korlátozásoknak vetették alá és a gazdasági tevékenységet leállították. Az iskolák és óvodák továbbra is nyitva maradnak, de az éttermek, a bárok és néhány üzlet legalább egy hónapig bezárnak. A nagy eseményeket, rendezvényeket nem lehet megtartani és a nem szükséges (például nem munkacélú) utazások tilossá válnak.

A szállodákban eltöltött éjszakai tartózkodás - vészhelyzet kivételével - szintén megtiltásra kerül. Mindazoknak, akik otthonról is tudnak dolgozni, onnan is kell ezt tenniük. A hatóságok fel is szólították a munkaadókat, hogy könnyítsék meg az otthoni munkavégzésre való átállást.

Mostanáig Merkel kormánya magas szintű támogatást élvezett a járvány leküzdésére bevezetett intézkedésekhez, és Németország viszonylag jól teljesített sok európai szomszédjához képest. Viszont az esetszámok így is nőnek: szerdán Németországban több mint 14 000 fertőzöttet azonosítottak. Jelenleg Németország intenzív ágyainak csak körülbelül 25 százaléka áll rendelkezésre.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tretyakov, 2020.10.29 11:39

@Suzywong: Miért nem fogják fel ezek az emberek, hogy amit csinálnak, az értelmetlen és hatástalan.
Lassítani a járványt, ez öngyilkosság. Vagy megállítani vagy hagyni terjedni, ahogy az influenzát és megpróbálni megvédeni a rizikó-pácienseket.
Lassan én is összeesküvés-hívö leszek, ezeknek valaki tényleg átmosta az agyát és semmi másban nem tudnak gondolkozni. Vannak itt sokkal nagyobb bajok a világban.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Suzywong, 2020.10.28 20:08

ennek csak akkor lenne értelme, ha decemberben kezdődne a tömeges oltás.

ha viszont csak nyárra várható az oltás, akkor semmi értelme korlátozásokat bevezetni, mert nyárig nem lehet így kihúzni, belepusztul az ország, és amint feloldják , azonnal újra fellobban a kór.

a korlátozások pedig csak annyit értek, hogy kissé lassítottu ka terjedést , de ezzel tönkretettük a gazdaságot.

arról nem beszélve, hogy igen népszerűtlen bármilyen szigorú korlátozás ,ezért szinte politikai öngyilkosság a bevezetése.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html