Ötvenmilliárdos munkát nyert a Duna Aszfalt

A "tenderbajnok" Duna Aszfalt Kft. nyerte meg az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek és Tiszakürt közötti szakaszának tervezésére és kivitelezésére kiírt közbeszerzést.
Németh Géza, 2018. július 11. szerda, 15:41
Fotó: Pixabay

A nyertes nettó 50 milliárd 366 millió forintos árral nyert, míg a szerződés előzetesen becsült ellenérték 46 milliárd 747 millió forint volt. Az eredményt az ajánlatkérő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. közölte a Közbeszerzési Értesítőben.

Az M44-es gyorsforgalmi út ezen szakasza 9,9 kilométeres és kétszer kétsávos lesz. A nyertesnek építenie kell egy 152 méter nyílású Tisza-hidat is. Az útszakaszon lesz két különszintű csomópont, két vadátjáró és egy mérnökségi telep.

A szerződést a NIF Zrt. június 21-én kötötte meg a nyertessel. Indult még a tenderen a Generál Mély- és Magasépítő Zrt., valamint közös ajánlattevőként a Dömper Kft. és a Subterra-Raab Kft.

A Fidesz-KDNP-kormány alatt közbeszerzési sikercéggé nőtt, tiszakécskei székhelyű Duna Aszfalt tulajdonosa Szíjj László, aki több vállalkozásban partnere a felcsúti milliárdos Mészáros Lőrincnek. A Duna Aszfalt szépen termeli a nyereséget, csak a tavalyi üzleti év után 12 milliárd forintos osztalékot fizetett tulajdonosában az E-beszámolón közzétett adatok szerint.

A Szíjj László a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2018-as listáján a 17. helyen állt, mintegy 55 milliárd forint becsült vagyonnal.

A kép illusztráció, forrás: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

bakcsubakka, 2018.07.11 19:55

Meg vagyok lepve! Fidess közeli cég? De hisz az lehetetlen.
Csak úgy ? Simicska helyett?
Köszönjük ezt a jó hírt is fidess szavazók!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html