Újra nyertek Mészárosék

A Mészáros és Mészáros Kft. és az EuroAszfalt Kft. nyerte a Döbrököz község szennyvízcsatornázására kiírt közbeszerzést. A becsült ellenérték 1 milliárd 358 millió forint volt, a nyertesek 1 milliárd 730 millióért vállalták a munkát.
Németh Géza, 2019. február 26. kedd, 16:47
Fotó: Pixabay

A közbeszerzési verseny újranyitásával indult tender eredményét a két ajánlatkérő, az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. és Döbrököz Község Önkormányzata közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A nyertesekkel tavaly november 8-án szerződtek az ajánlatkérők, de az csak most kapott nyilvánosságot. A beruházást az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) finanszírozza.

A nyerteseknek ki kell építeniük - egyebek mellett - 17,7 kilométer gravitációs szennyvízvezetéket, amelybe 903 házat kötnek be. A község szennyvízét a dombóvári tisztító fogadja, ehhez 13,3 kilométer hosszú nyomóvezetéket kell építeni.

Az értékelésnél 50-50 súlyszámmal szerepelt az ár és a minőség.

Az állami NFP 70 milliárd forint keretösszegű közműépítési keretmegállapodásának Mészáros Lőrinc cégén és az EuroAszfalton kívül a Szabadics Közmű és Mélyépítő Zrt., a Colas Alterra Zrt. és a Swietelsky Magyarország Kft. is.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK