Lebuktak - nem szünteti meg a penészt a festék

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Czinege és Fiai Kft. tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a ThermoShield festékcsalád népszerűsítése során, ezért a hivatal 1,75 millió forintos bírságot vetett ki a vállalkozásra.
Napi.hu, 2014. február 13. csütörtök, 11:38
Fotó: Napi.hu

A vállalkozás 2011. január 1. és 2012. szeptember 28. között a ThermoShield festékcsalád népszerűsítése során azt állította, hogy a termék használatával véglegesen megszüntethető a penészesedés, fűtési költségcsökkentés érhető el és megoldást nyújt a házi por problémájára is, így megszüntethető az allergia. A vállalkozás célja a reklámokkal elsősorban azon fogyasztók figyelmének felkeltése volt, akik kifejezetten a fenti problémákra keresnek megoldást - írta közleményében a GVH.

A ThermoShield festékcsaládot forgalmazó vállalkozás a vizsgálat során nem tudott benyújtani olyan bizonyítékot, amely igazolta volna a termék használatával elérhető eredményeket. A bizonyítékok (tanulmányok, cikkek, vizsgálati jegyzőkönyvek)
csupán azt támasztották alá, hogy a ThermoShild termékek csökkentik a penész kialakulásának esélyét, de teljesen nem szüntetik meg azt, valamint, hogy alkalmasak az energia-megtakarításra és a környezeti hatásokkal szembeni védekezésre.

A Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy a Czinege és Fiai Kft. a ThermoShild népszerűsítése során tájékoztatásaival megtévesztette a fogyasztókat, ezért 1 750 000 forint bírság megfizetésére kötelezte a vállalkozást. A GVH súlyosító tényezőként értékelte a bírságkiszabás során azt, hogy a közel két éven át zajló kampánnyal nagy számú fogyasztót értek el.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

forraygeza, 2014.05.11 14:33

Mint független szakember, megállapítható, hogy a ThermoShield egy jó festék. Az utóbbi időben egyre több támadás érte a terméket, nem is tudjuk hogy miért. Ezzel nem is kell foglalkozni, mert ez egy jó termék! További információt itt lehet találni: alfahoszigeteles.com
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

szemetesi, 2014.02.14 10:15

Hát persze!A reklámok 99%-a merő hazugság!Itt nálunk minden szart el lehet adni,jó drágán,csak "vásári kikiáltó" kell hozzá!Ezt teszi a reklám!A pokolba kivánom őket mikor éppen eszem,és bedobják a szorulásos,hasmenéses reklámot,vagy azt a buzifejű törpét!De számos olyan irritáló reklám van aminél leveszem a hangot a tv-ről,ezek meg nyomatják naponta kétezerszer,film közben,és mindig!Ezért amit csak lehet,filmet megveszek dvd-n ,mert azt nem szakitják meg idióta reklámokkal!A magyart reklámpiac arról hires,hogy nem tudnak,izléses reklámokat csinálni,csak étvágy és izlés rombolókat!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

doktorFTi, 2014.02.13 13:50

Friss perec.
Amikor megveszed, kifizetted, csak azt hiszed...
Beleharapsz, ha jó fogad van, éppen nem törik bele. Nincs GVH.

A megtévesztő reklám minden napos, légy résen!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html