Lecsapott a hatóság: 105 tonna élelmiszert semmisítettek meg

Csaknem 105 tonna élelmiszert vontak ki a forgalomból a hatóságok az elmúlt hónapokban - adta hírül a HENT, a Nébih és a NAV.
Szabó Dániel, 2018. április 26. csütörtök, 11:51
Fotó: Shutterstock

A nemzetközi akciót Magyarországon az Europol és az Interpol irányításával a vámhivatal a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal (Nébih) és a Hamisítás Elleni Nemzeti Testülettel (HENT) együttműködve, valamint a magánszektor támogatásával végezte 2017 decembere és 2018 márciusa között.

Csaknem 105 tonna hamis vagy ismeretlen eredetű élelmiszert és 7 ezer liter alkoholtartalmú folyadékot vontak ki a magyar hatóságok az élelmiszerhamisítás elleni OPSON VII. nemzetközi művelet során - mondta Leopold Róbert, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és jövedéki szóvivője az MTI tudósítása szerint.

Az akcióban a Nébih 16 esetet tárt fel, és ennek nyomán a hivatal több mint 71 tonna terméket vont ki a forgalomból, a bírságok összege pedig meghaladta a 28 millió forintot -  mondta el Helik Ferenc, a Nébih kiemelt ügyek igazgatóságának vezetője.

Pénteken a Nébih közölte, hogy megvizsgálták a hazai boltokban kapható tejfölöket. A hatóság számos hibát talált a termékekben.

A fotó forrása: Shutterstock.

HOZZÁSZÓLÁSOK