Az új ellenőrzőpontokat olyan rendszerrel szerelik fel, amely az ellenőrzés végén automatikusan visszaszállítja az üres tálcákat a sor elejére.

A fejlesztésnek köszönhetően a legforgalmasabb napokon összesen 18 utasbiztonsági csatornán vizsgálhatják át az utasokat. A SkyCourt 2011-es megnyitásához képest ez 50 százalékkal több kapacitást jelent. A beruházás értéke közel 440 millió forint.

Jelenleg a biztonsági ellenőrzést megelőző várakozási idő a legforgalmasabb időszakban is a nemzetközi sztenderdnek számító 15 perc alatt marad, a két új ellenőrzőponttal ez az idő a növekvő fogalom ellenére is fenntartható lesz.

A biztonsági ellenőrzésen már 2019-ben is jelentősen növelte a kapacitást az üzemeltető új folyosók kialakításával, a naponta akár 30 ezer induló utas áthaladását pedig egy sor technológiai újítás és aktív sormenedzselés segítik. Több különálló fejlesztés is nagymértékben gyorsított az áthaladáson, egyebek mellett

  • a folyadékelőkészítő pultok kiépítése,
  • a korábbinál nagyobb tálcák, amelyekbe az utasok az átvilágítás előtt a személyes tárgyakat helyezik,
  • és a biztonsági ellenőrző folyosók meghosszabbítása, amelyek révén összességében egyidejűleg több utas esik át az ellenőrzésen és rövidül a teljes folyamat.
  • A biztonsági ellenőrzés előtt kijelzőkről tájékozódhatnak az utasok arról, hogy az A vagy a B terminálon számíthatnak rövidebb várakozási időre.

Október óta az utasok az elektronikai eszközeiket a kézipoggyászban hagyhatják: azok ellenőrzése, átvilágítása így külön tálcára helyezés nélkül is biztosított.