Lottózik? Kiderült kinek hozott szerencsét

Baráti szervezetek kapják a Szerencsejáték Zrt. leányvállalata által elosztott állami pénzeket. Idén április és július között összesen 163 millió forintnak találtak gazdát.
Komócsin Sándor, 2017. augusztus 30. szerda, 09:38
Fotó: MTI Fotó

Különböző nemes célok támogatása címén a kormánypárthoz közeli baráti társaságok kapják azt a pénzt, amelyet a Szerencsejáték Zrt. leányvállalata oszt el - írja a Magyar Nemzet. A lottótársasághoz beérkező támogatási igényeket a a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. kezeli.

Idén április és július között összesen 163 millió forintot osztottak szét adomány és szponzori szerződés címén. A legnagyobb összeget, 40 millió forintot a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. kapta, amelyet a Fidesz  ifjúsági szervezetéhez köthető Új Nemzedék Központ alapított. A vállalat nemrégiben kaszált hatmilliárd forintot egy állami pályázaton, amelyre egyedül jelentkezett.

A kisebb kedvezményezettek között volt közvetve az Orbán Viktor barátjaként ismert Garancsi István nagyvállalkozó, aki a Magyar Természetjáró Szövetség elnöke. Ez a szervezet 10 millió forintot gyűjtött be a Szerencsejáték Service-től. (Garancsi 38 milliárd forint becsült vagyonnal a 23. helyen áll a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2017 című listán.)

HOZZÁSZÓLÁSOK