Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az első tender Detk, Ludas és Nagyút községek szennyvíztisztító telepének, valamint csatornahálózatának a fejlesztése. Ezt a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., továbbá az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft. nyerte nettó 2 milliárd 650 millió forinttal. AZ ajánlatkérő az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. volt. A projektet az Európai Unió finanszírozza, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében.

Indult még a tenderen, de nem nyert a Hódút Kft., a Swietelsky Magyarország Kft. és a Penta Általános Építőipari Kft. is.

A másik közbeszerzést az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. írta ki az új tartalék vezetési pont megépítésére. Ez egy kétszintes, lapostetős épület, egy föld feletti operatív beavatkozásra és egy föld alatti, veszélyhelyzet kezelésre kialakított vezetési szinttel. Az épület teljes tartószerkezete földrengésálló. Ezt a West Hungária Bau Kft.-vel közösen nyerte a Mészáros és Mészáros Kft.

A becsült ellenérték 3 milliárd 140 millió forint volt, a vállalási ár 3 milliárd 653 millió forint lett. Ezen a tenderen az MVM OVIT Országos Villamostávvezeték Zrt. is indult.

Fotó: MTI Fotó/Komka Péter