Ma ki perelte be a magyar államot?

Egy újabb, a devizahiteles törvénnyel kapcsolatos pert tartanak ma a Fővárosi Törvényszéken.
MTI-Eco, 2014. szeptember 22. hétfő, 07:37
Fotó: Napi.hu

Az állam ellen indított polgári perekben a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiuma a Hévíz és Vidéke Takarékszövetkezet által, a törvényi vélelem megdöntésére benyújtott keresetet tárgyalja, az ügyben ítélethirdetés várható.

A bíróságnak arról kell döntenie, hogy tisztességesek-e a magyar állam ellen pert indító pénzügyi intézmények egyoldalú szerződésmódosítást - például kamat-, költség-, vagy díjemelést - lehetővé tevő rendelkezései az általános szerződési feltételekben.

E perekben a bíróság eddig 50 ítéletet hozott, ebből 47 felperesi keresetet utasítottak el teljesen. Három esetben részben helyt adtak a keresetnek.

Egy pénzintézet visszalépett, három pert pedig felfüggesztettek azért, mert a bíró az Alkotmánybírósághoz fordult.

A visszalépő a Banco Primus Fióktelep Magyarország volt, részlegesen pedig a K&H Bank Zrt., az UCB Ingatlanhitel Zrt. és a Magyar Cetelem Bank keresetét hagyták jóvá. Az Alkotmánybírósághoz az Eger és Vidéke Takarékszövetkezet, az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank összevont perében, valamint az OTP Ingatlanlízing ügyében fordult a Fővárosi Törvényszék.

Egy esetben - az augusztus 27-i elutasítást követően - a szeptember 17-i tárgyaláson úgy döntött a Fővárosi Törvényszék, hogy kiegészítő ítéletet hoz abban a perben, amelyet az AXA Bank indított a magyar állam ellen a devizahitel-szerződések ügyében. A kiegészítő ítéletet szeptember 25-én ismertetik.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2014.09.22 09:00

Elnézést, de látva ezt a bírósági tanácsot, te el tudod képezlni, hogy bármelyik bírónő életében már összeütött egy adásvételi szerződést?

Látott már működésben egy céget?

Tud mérleget olvasni?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Blama, 2014.09.22 08:58

Törvényi vélelem.

Ha holnap az lesz a törvényi vélelem, hogy minden adózó adócsaló - jogalkotás! amely nem lehet zsarolás, mint tudjuk! -, akkor döntsd meg a független magyar bíróság előtt!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html