Ma kilencmilliárdos vasútépítést nyert a felcsúti sikercég

A felcsúti székhelyű R-Kord Építőipari Kft. építheti meg Budapesten a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között a harmadik vágányt, nettó 9 milliárd 488 millió forintért. A becsült ellenérték 8 milliárd 339 millió forint volt.
Németh Géza, 2020. február 11. kedd, 14:05
Fotó: Reuters

A közbeszerzési eljárás eredményét az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó nyertes cégnek a mintegy 3 kilométer hosszú vasúti pálya mellett meg kell építenie a biztosító berendezést, a villamos felsővezetéket és a zajvédelmi falakat is. Része a feladatnak egy acél híd felépítményének a cseréje és további három híd felújítása is.

A finanszírozást vagylagosan adja meg a közlemény. Vagy hazai forrásból, vagy pedig az uniós Európai Hálózatfejlesztési Eszközből (CEF), illetve az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Programból (IKOP) történik az.

A nyertessel január 28-án kötött szerződést a NIF.

Indult még a tenderen - konzorciumban - a Dömper Kft., a Subterra-Raab Kft. és a Pannon-Doprastav Kft., továbbá egyedül a Strabag Vasútépítő Kft.

HOZZÁSZÓLÁSOK