Ma újabb négy devizahiteles per lesz soron

Négy újabb devizahiteles pert tartanak ma a Fővárosi Törvényszéken.
MTI-Eco, 2014. szeptember 15. hétfő, 07:29
Fotó: Napi.hu

A devizahiteles perekben a törvényi vélelem megdöntése végett, az állam ellen indított polgári perekben a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiuma négy pénzintézet ügyét tűzte ki tárgyalásra hétfőre.

Hétfőn napirendre kerül az FHB Ingatlanlízing Zrt., a CIB Bank Zrt., a Savaria Takarékszövetkezet, valamint az OTP Ingatlanlízing Zrt. keresete.

A kitűzött augusztus 25-i határidőig 79 banki keresetlevél érkezett a bírósághoz, amelyből 42-t hiányosságok miatt visszautasítottak; ezeket öt napon belül pótolhatták a pénzintézetek. A csütörtöki adat szerint keresetlevelet 34 felperes adott be újra.

Eddig a bíróság 29 ítéletet hozott, ebből 26 felperesi keresetet utasított el teljesen, 3 esetben adtak részben helyt a keresetnek, egy pénzintézet visszalépett, három esetében felfüggesztették az eljárást, mert a bíró az Alkotmánybírósághoz fordult.

A visszalépő a Banco Primus Fióktelep Magyarország volt, részlegesen pedig a következő pénzintézetek keresetét hagyták jóvá: K&H Bank Zrt., UCB Ingatlanhitel Zrt. és a Magyar Cetelem Bank. Az Alkotmánybírósághoz az Eger és Vidéke Takarékszövetkezet, az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank ügyében fordul a Fővárosi Törvényszék. Az
Igazságügyi Minisztérium (IM) soron kívüli alkotmánybírósági (Ab) elbírálásban bízik.

A törvényben meghatározott határidőig, vagyis szeptember 24-ig valamennyi pénzintézeti kereset tekintetében határozatot hoz a Fővárosi Törvényszék Fazekas Sándor elnök bejelentése szerint.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

homerosz, 2014.09.15 09:52

antttikufar=illiber, 2014. augusztus 4., hétfő 11:46

fasizmus !!!!!!!!!!!..kommunizmus !!!!!!ill-liberalizmus !!!!!!!!!
http://www.napi.hu/nemzetkozi_vallalatok/az_allam_menti_meg_a_masodik_legnagyobb_bankot_portugaliaban.584789.html

a narancsmocsok agyilag ennyire fejletlen... a tartótisztjének eligazításán ennyire nem fogta fel, hogy mit kell majd kántálnia :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

illiber, 2014.09.15 09:43

..mindegy ,kár időt húzni ...a túrós maflás az túrós maflás ...,1000 mrd -os ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html