A kiadott közlemény szerint aqz akvizíció része a UPS folyamatos globális növekedési és befektetési stratégiájának, illetve a felvásárlás tovább erősíti a UPS jelenlétét az európai egészségügyben. A tervek szerint a UPS a 2013-as év második negyedévében hajtja végre a tranzakciót, a szokványos jóváhagyási folyamatok lezárultának függvényében.

A 175 millió forint jegyzett és 1,35 milliárd forint saját tőkéjű Cemelog Zrt. a Ceginfo.hu adatai szerint 3,33 milliárd forint nettó árbevétel mellett 681,4 millós üzemi, 925,6 millió forintos adózás előtti, ileltve 552,4 milliós mérleg szerinti eredménnyel zárta a 2011-es évet.

A Cemelog Zrt. Budapesthez közeli telephelyéről 14 éve kínál közép- és kelet-európai piacokon tevékenykedő ügyfelei számára személyre szabott egészségügyi logisztikai megoldásokat. A cég erős regionális hálózattal, korszerű raktározási rendszerekkel, teljes körű minőségbiztosítási szolgáltatásokkal és tapasztalt munkaerővel dolgozik. A vállalat az egészségügyi partnereinek nyújt támogatást abban, hogy maximalizálni tudják ellátási láncuk hatékonyságát, meg tudjanak felelni a jogszabályi követelményeknek, és termékeiket megbízhatóan és biztonságosan tudják célba juttatni.

Az akvizíció három új, mintegy 24 000 négyzetméter alapterületű egészségügyi disztribúciós létesítménnyel bővíti a UPS európai hálózatát.