Nagyot újít az egyik televíziós csatorna

Újabb, magyar csatorna által élőben még nem közvetített sportjoggal bővül a Sport TV kínálata: 2020-tól a Sport1 és a Sport2 közvetíti az észak-amerikai profi baseball-liga, a Major League Baseball, MLB mérkőzéseit Magyarországon.
Rácz Gergő, 2020. július 23. csütörtök, 11:19
Fotó: Getty Images - Fotó: Scott Taetsch/Getty Images

A négy amerikai profiliga közül az MLB rendelkezik a legnagyobb hagyományokkal, és olyan időszakokban, amikor nincs épp világjárvány, ez a világ legtöbb helyszíni nézőt vonzó sportága - közölte a csatorna.

Az aktuális szezon rendhagyó lesz, mert rövidebb lesz a megszokottnál a koronavírus-járvány miatt. 162 helyett csak 60 alapszakaszmeccset játszanak a csapatok, de július 24-től október végéig lesz majd időnk ismerkedni a sportággal.

A Sport TV a tervek szerint hetente legalább 3 meccset közvetít.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darabont1453, 2020.07.23 21:42

Az NFL meccseinek közvetítésével annak idején nagyot húztak, miattuk lett sikeres Magyarországon ez a korábban teljesen ismeretlen sport. Sőt csapatok alakultak, bajnokság is lett, ez mind a Sport TV érdeme. Nem tagadom én is megszerettem az NFL-t.

Most, hogy az NFL közvetítését elbukták, pár éve a spanyol focit lenyúlta a narancsos sportadó és előtte az angol focit is nyilván valamiféle sportműsorral helyettesíteni kell. A török és a skót foci a kutyát se érdekli, a lóverseny és a póker se, így aztán úgy vannak vele hátha a baseball is olyan népszerű lesz, mint az amerikai foci. Én ezt kétlem, hogy így lesz, mert az NFL fizikális és látványelemei voltak vonzóak, én ezt a baseballban nem látom.

Azért az érdekes, hogy egy amerikai tulajdonú sportadó, mint a Sport TV sorra bukja el ezeket a szerződéseket anyagi okok miatt....nekem ez érthetetlen.

Mindegy 1-2 baseball meccset megnézek kíváncsiságból, a szabályokat biztosan szájbarágósan fogják mondogatni, mint annak idején az amerikai focinál, de nem hinném, hogy annyira fog érdekelni....bár ki tudja.....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Totya55, 2020.07.23 11:33

Ez nem egy nagy hír, engem nem érdekel az egész hehe
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html