Már kétszer megbírságolták az állami mobilcéget

Bajba kerülhet a 12,8 milliárd forintért állami mobil-adatátviteli hálózatot építő MVM-leány, az MVM Net. A 450 megahertzes sávon építkező cég egyik szállítója leszerelte a korábban biztosított teszthálózatot, így továbbra sem teljesítik a frekvenciaszerződés előírásait, s immár a cég frekvenciahasználati jogosultsága forog veszélyben - írja a Népszabadság.
Napi.hu, 2015. október 7. szerda, 09:48
Fotó: Napi.hu

A francia Alcatel-Lucent a most leszerelt teszthálózatot az MVM Net Zrt. tenderén való induláshoz építette fel, mintegy indulási feltételeként - értesült a Népszabadság. Mintegy húsz bázisállomásról van szó a korábban meglévő 39-ből. Az MVM Net tavaly áprilisban megnyerte az államtól a 450 megahertzes frekvenciát, de csak úgy tudott megfelelni a szolgáltatásindítási kötelezettségnek, hogy a tenderére jelentkező szállítóktól teszthálózat felépítését kérte idén március közepén.

Miután az MVM Net, amely álláspontja szerint nem tartozik a közbeszerzési törvény hatálya alá, szeptember elején tette közzé, hogy az Antenna Hungáriát és a kínai Huaweit választotta, az Alcatel-Lucent jogászai úgy döntöttek, leszerelik a pilothálózatot. Ez a múlt héten meg is történt a másik fél erőfeszítései ellenére. A lap nem sokkal ezt megelőzően érdeklődött az NMHH-nál, az MVM Net hogyan felelt meg a frekvenciaszerződés követelményeinek.

Az első ütem késedelme miatt a hatóság 2015. május 5-i határozatában 12 millió forint pénzbírsággal sújtotta a céget, és kötelezte, hogy június végéig biztosítsa az adatátviteli kapacitást Budapesten, Nyíregyházán, Szekszárdon, Tatabányán, Győrben, Szegeden és Székesfehérváron és több főútvonal mellett. Kötelezték a céget év végéig az egy számjegyű utak lefedésére. Mivel a 2015. június 30-i előírt kötelezettségét a szolgáltató csak részben teljesítette, így a hatóság 2015. szeptember 10-i nem jogerős határozatában újra 36 millió forint pénzbírsággal sújtotta - tájékoztatta lapunkat az NMHH.

De mit akar az MVM Net?

Az MVM Net céljai sem egyértelműek a mobilpiacon - a honlapjukon az olvasható az MVM Net Zrt. távközlési hálózatán az elektronikus hírközlési szolgáltatások széles skálája alakítható ki. A hálózat fokozatos fejlődésével a szolgáltatások minősége mellett a szolgáltatások választéka is bővül.

Az MVM Net portfóliójának az üzleti célú, nyilvános elektronikus hírközlési szolgáltatások nyújtása mellett meghatározó részét képezik a villamos energia iparághoz szorosan kapcsolódó rendszerérdekű távközlési tevékenységek, továbbá a kormányzati célú távközlési hálózat biztosítása

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Rodent, 2015.10.07 10:06

Egy ujabb kituno allami ceg, ami jol mukodik... ja nem.. megsem :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

kibe, 2015.10.07 09:59

Nem baj, bírjuk!
A felellősség szót meg úgy sem imerik ezen körökben.........
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html