Ritkítja a MÁV a vonatokat iskolakezdéskor, járványban?

Több elővárosi vonalon utazó is arra panaszkodott az RTL Híradónak, hogy nagy a tumultus a keddi iskolakezdés óta. Kevés vonatot indít a MÁV, és olyan járat is volt, ami kimaradt.
Domokos Erika, 2020. szeptember 5. szombat, 07:35
Fotó: Napi.hu

Vészfékezéssel állt meg a vonat, amelyen rosszul lett egy 15 éves lány, mert alig kapott levegőt az egyik zsúfolt nagykátai járaton szerda reggel, mentőt kellett hozzá hívni - hangzott el az RTL Híradóban.

A vonaton félméterenként álltak, illetve ültek az emberek, többen levették a maszkjukat, mert már nem bírták a fülledtséget - a felvételeket egy néző küldte a televíziónak. Egy utas szerint ezen a vonalon két korábbi járat is kimaradt.

A szerda reggeli lajosmizsei járaton nagyjából 30 centiméter volt a távolság két utas között, annyira összezsúfolódtak, a szokásos 3-4 kocsi helyett egy vitte őket a csúcsidőben.

A tumultus péntek reggel sem maradt el. Ilyen körülmények között nem nagyon lehet betartani a járvány elleni védekezés miatti másfél méteres távolságot.

A híradó megkérdezte a MÁV-ot, hogy miért maradt ki több járat az elővárosi vonalakon a keddi iskolakezdés óta, és így hogyan tudják az utasok a tömegben megtartani az egymás közti másfél méteres távolságot. A vasúttársaság írásban válaszolt:

Utasforgalmi korlátozás és védőtávolságra vonatkozó előírás már nincs érvényben.

Hogy ki és mikor vonta ezt vissza, azt a MÁV nem közölte. Arra a kérdésre sem válaszoltak, hogy miért maradtak ki járatok.

Annyit közöltek, hogy "a tanszünet végével az elővárosi vonatok összeállítását a járvány előtti időszak utasforgalma alapján tervezte meg a vasúttársaság". A MÁV szerint folyamatosan figyelik az utasforgalmat, és ha néhány munkanapon át azt látják, hogy a szokásosnál többen utaznak egy-egy járaton, akkor növelik a kapacitást.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.09.05 10:08

"védőtávolságra vonatkozó előírás már nincs érvényben."
Ha ez valóban igaz, akkor megint az jön le, hogy a kormány és az intézkedést meghatározók felelőtlenek, és a járvány terjedését eredményezik.
"Hogy ki és mikor vonta ezt vissza, azt a MÁV nem közölte."
Pedig erre a kérdésre válaszolhatna egy illetékes elvtárs, mert bizony felmerül a járvány elleni védekezés felelőtlensége.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2020.09.05 09:58

Inkább a vezetői fizetéseket ritkítanák. Bármilyen kormány van itt, a népet szívatják, miközben a kib@szott vezetők egyre több lét nyúlnak le.
És a birka nép csak tűr.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Archer58, 2020.09.05 08:26

Magyarország jobban teljesít. Fele annyi vonat is elviszi az utasokat.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html