Változások a ráckevei HÉV-vonalon - ennek sokan örülni fognak

Szeptember 3-tól a reggeli csúcsidőben a megszokottnál gyakrabban, 12 percenként indulnak, és hat kocsival közlekednek a H6-os HÉV-ek. A társaság emellett meghosszabbította a szigetszentmiklósi, szigethalomi és halászteleki környéki bérletek elfogadását is - közölte a MÁV-HÉV.
Szabó Zsuzsanna, 2018. augusztus 29. szerda, 21:06
Fotó: Napi.hu

Az M0-s autóút szigetszentmiklósi kihajtójának lezárása, valamint a szigetszentmiklósi Massányi Károly úton zajló felújítás miatt az elmúlt napokban jelentős torlódás alakult ki a főváros felé tartó közúti forgalomban, ami várhatóan több hétig is eltart.

A kialakult helyzet megoldása, valamint a közút tehermentesítése érdekében a MÁV-HÉV a következő azonnali lépéseket tette:

  • Szeptember 3-tól a H6-os HÉV a reggeli csúcsidőszakban Tökölről Budapestre (a Közvágóhídra) a megszokottnál sűrűbben, 12 percenként indul.
  • A közútfelújítás, illetve az iskolakezdés miatt megnövekvő utasforgalomra tekintettel hétköznap 6:45 és 7:45 között valamennyi vonat hat kocsival közlekedik.
  • A MÁV-HÉV meghosszabbította a szigetszentmiklósi, szigethalomi és halászteleki környéki bérletek HÉV-en történő elfogadását.

A torlódással leginkább érintett térségben a H6-os HÉV-re Dunaharasztiban két megállóban (Dunaharaszti külsőn és Dunaharaszti felsőn), Szigetszentmiklóson három megállóban (Szigetszentmiklós-Gyártelepen, József Attila-telepen és Szigetszentmiklós megállóhelyen) lehet felszállni. Jegy- és bérletvásárlásra a vonal számos megállójában működő BKK-automatából van lehetőség, ezek hiányában a vonaton váltható menetjegy - olvasható a közlekedési társaság közleményében.

HOZZÁSZÓLÁSOK