MÁV: hosszabb lett a havi bérletek érvényessége

Öt nappal kiterjesztette a MÁV a szeptemberi havi és első félhavi bérletek érvényességét, és elfogadja a szeptemberi dolgozó- és tanulóbérleteket, így azok csütörtöktől érvényesek az Innovációs és Technológiai Minisztérium döntése alapján.
Szabó Dániel, 2020. augusztus 27. csütörtök, 09:44
Fotó: MÁV-START Zrt.

A MÁV-Start szerint az intézkedés célja a tanév fennakadásmentes indítása, a pénztári várakozási idők csökkentése és az utasok színvonalasabb kiszolgálása - írja az MTI a közlemény alapján.

A vasúttársaság a március 11-én elrendelt veszélyhelyzet megszüntetését követő 180. napig még elfogadja a közszolgáltatási utazási kedvezmény igénybevételére jogosító, de időközben lejárt, hivatalos okmányokat. A 2019/20-as tanévre, vagy a 2019/20-as tanév egy félévére érvényesített diákigazolványokat legfeljebb december közepéig fogadják el.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozásáért a vonatokon is kötelező a száj- és az orr eltakarása. A vasúttársaság munkatársai az elmúlt hetekben a Készenléti Rendőrséggel, a polgárőrséggel és a vagyonőrökkel közösen több mint kétezer vonaton tartottak szúrópróbaszerű ellenőrzést, és figyelmeztették a maszk nélkül utazókat - olvasható a közleményben.

Az iskolakezdés miatt tömeg lehet a bérletpénztáraknál, erre érdemes odafigyelni.

HOZZÁSZÓLÁSOK