MÁV: visszaállt a rend a szerdai baleset után

Újraindult a személyszállító vonatok közlekedése Ferencváros és Kelenföld között - közölte péntek hajnalban a Mávinform az MTI szerint.
Szabó Zsuzsanna, 2020. október 9. péntek, 07:38
Fotó: MÁV-START Zrt.

Ferencváros és Kelenföld között, a szerdai baleset helyszínén csütörtök estére visszaemelték a kisiklott teherkocsikat, éjszakára pedig visszaépítették a felsővezetéket, és a vasúti pálya ellenőrzése után már mindkét vágányon megindulhatott a vonatközlekedés.

Péntek hajnaltól eredeti, teljes útvonalon közlekednek a győri és a pécsi fővonal távolsági járatai, a soproni és szombathelyi InterCityk, valamint az S36-os és G43-as elővárosi járatok is.

Az M3-as metrópótló, az M4-es metró és az 1-es villamos kijelölt szakaszain már nem fogadják el a vasúti jegyeket és bérleteket.

Szerdára virradó éjszaka fél 1-kor az Összekötő vasúti híd és Ferencváros állomás közötti pályaszakaszon egy tehervonat az előtte álló tehervonatnak ütközött. A balesetben személyi sérülés nem történt, négy teherkocsi kisiklott. Mindkét tehervonatot magántársaság közlekedtette. A baleset idején a vonalszakaszon a vasúti biztosítóberendezés jól működött.

HOZZÁSZÓLÁSOK