Megállapodtak - vége a Hankook-sztrájknak

Tíz nap után csütörtök este véget ért a sztrájk a Hankook gumigyárnál - tudta meg a Mérce Székely Tamás VDSZ-elnöktől.
Domokos Erika, 2019. március 21. csütörtök, 21:44
Fotó: Napi.hu

A megállapodás részleteit pénteken ismertetik. Székely Tamás vegyipari szakszervezeti vezető a Mércének elmondta, hogy a Hankook által március elején egyoldalúan kihirdetett béremeléséhez jön még egy 8,5 százalékos emelés év végére azoknak, akik a legrosszabbul jártak az egyoldalú béremelésével. Aki a legrosszabbul járt, az is 18,5 százalékos béremelést kap év végére.

Tíz napja, március 12-én 14 órakor rakták le az első munkavállalók a munkát a Hankookban, hogy elérjék a szakszervezet által kívánt béremelést.

A sztrájk előtt pár nappal a Hankook végrehajtott ugyan egy béremelést, de az elmaradt a szakszervezet által várttól, és a cég nem volt hajlandó kollektív szerződést és bérkategóriákat teremteni - írta a Mérce.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krix6, 2019.03.21 22:01

@Panzerkraftwagen_Drei:

Te bolond...
:D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Panzerkraftwagen_Drei, 2019.03.21 21:57

Gyertek haza rabszolgák, könyörgünk! A végén még pénzt kell fizetnünk a dolgozóknak! Pedig Orsós azt mondta hogy itt csak szánalmas csicskák, rabszolgák élnek akik ingyen dolgoznak, de legalábbis olcsóbban mint a bangladesi éhbéres bantuk, a marhái! Gyertek haza rabszolgák, könyörgünk!

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html