Meglepetés: Mészáros nem indult a nagy közút-felújítási tenderen

Úgy tűnik, Mészáros Lőrincz nagyvállalkozó korábbi nyilatkozataival szemben mégsem indul el minden közbeszerzésen, ahol csak van esélye nyerni. Eddig legalábbis egyelőre nem pályázott a nagy közút-felújítási tenderen.
Komócsin Sándor, 2017. november 29. szerda, 09:06
Fotó: Reuters

Elkezdte szétosztani a közút-felújításra rendelkezésre álló 271,6 milliárd forintot az állam - írja a Magyar Nemzet, amely nem talált a tenderen Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó, felcsúti polgármester érdekeltségébe tartozó vállalkozást. (Mészáros 120 milliárd forint becsült vagyonnal az 5. volt a Napi.hu kiadásában megjelent A 100 leggazdagabb 2017 listán - a szerk.)

Eddig 18 milliárd forint értékű beruházást ítéltek oda, amelyből 2,9 milliárdnyit megszerzett a Mészáros üzlettársa, Szíjj László érdekeltségébe tartozó Duna Aszfalt, amely egyedül és konzorciumban is szépen kaszált. (Szíjj 40 milliárd forint becsült vagyonnal a 21. volt a Napi.hu kiadásában megjelent A 100 leggazdagabb 2017 listán - a szerk.)

A legnagyobbat eddig az osztrák hátterű Strabag szakította a közbeszerzésen, amely konzorciumi partnereivel együtt 4,9 milliárd forint értékű útfelújításra kapott megbízást.

A nyitókép forrása: Reuters

HOZZÁSZÓLÁSOK