Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Csak úgy tudjuk kiszolgálni a Magyarországon működő vállalkozások folyamatosan változó munkaerőigényét, ha közben az oktatás is változik. Ebben mutat kitűnő példát a Nyíregyházi Egyetem és a Lego együttműködése - mondta Pölöskei Gáborné, a Pénzügyminisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára az MTI szerint a Lego Education Innovation Studio átadásán.

A cégek gyakran már nem kiforrott szakembereket, hanem olyan képességekkel rendelkező munkavállalókat keresnek, mint például a nyitottság, a kreativitás, vagy a hálózatban gondolkodás. Ezek megszerzéséhez ad lehetőséget a Lego új módszere, amely már az általános iskolások számára is lehetővé teszi a megfelelő alapok elsajátítását játékos keretek között. Ebben a struktúrában egy helyen találkozik a jövő generációja, a munkáltatói elvárás, a szakképzés és a gyerekeket oktató pedagógus - mondta Pölöskeiné.

A rendezvényen bemutatták a stúdió működését, amelyet Maciej Findlik, a Lego Education feltörekvő európai piacokért felelős vezetője irányított, aki azt mondta: nagy öröm számukra, hogy cégük a saját eszközeivel hozzájárulhat a magyar oktatás innovatív fejlesztéséhez.

Vassné Figula Erika, az egyetem rektora hangsúlyozta, a Lego Kelet-Közép-Európában először intézményükben alakította ki innovációs stúdióját. Az egyetem és a városban működő Lego gyár közötti kapcsolat régóta kiváló, ennek egy újabb állomása a stúdió kialakítása. Ezzel céljuk, hogy a leendő tanítókat és tanárokat felkészítsék a Lego eszközök oktatási és tehetségfejlesztő célú alkalmazására. A program segítségével a gyerekek könnyebben érvényesülnek a szövegértés, a matematika és a robotika terén - mondta rektor.

A kép forrása: Lego.