Menő hely lesz Budapest - Lezárult a Velodrom tervpályázata

Három cég nyert, további három pályaművet pedig megvásárolt az egykori óbudai gázgyár területén megépítendő új budapesti Velodrom nyílt tervpályázatán az ajánlatkérő KKBK Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt.
Németh Géza, 2017. július 7. péntek, 14:33
Fotó: Napi.hu

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent eredmény tájékoztató szerint a bírálók - egyebek mellett - a városképi beágyazottságot, a tájolást, a megközelítést, az építészeti összhatást és a térkapcsolatokat is értékelték.

A létesítménynek nem csak kerékpáros versenyeket, hanem az edzéseket is ki kell szolgálnia, továbbá  szabadidős és rekreációs funkciói is lesznek.

A június 21-én meghozott döntés értelmében első helyezett a Gall és Társai Építésziroda Kft. lett. A második helyezett Vass-Eysen Áron, míg harmadik a Marp Kft.

Az ajánlatkérő megvásárolta a B3 Építész Stúdió Kft., a Finta Stúdió Kft. és az Egyesült Királyságbeli FCB Studios International Limited pályamunkáját. Az első helyezettet pedig meghívta a tervpályázati eljárást követő hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzésre.

Az odaítélt díjak értéke nettó 15 millió 748 ezer forint volt.

HOZZÁSZÓLÁSOK