Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége építi a felcsúti iskolát

A felcsúti székhelyű FEJÉR-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt. építi a helybeli Endresz György Általános Iskolát, nettó 4 milliárd 549 millió forintért.
Németh Géza, 2020. december 1. kedd, 18:40
Fotó: Napi.hu

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az új iskola 5 611 négyzetméter hasznos alapterületű és 600 fő befogadására alkalmas.

A földszinten lesz 6 tanterem és szertárak (az alsós tanulók számára), tanári szoba (öltözővel, vizesblokkal), igazgatói és igazgatóhelyettesi szobák, előtér és aula, továbbá porta és egy 600 adagos konyha.

Az emelet - egyebek mellett - 7 tantermet és szertárakat (a felsős tanulók számára) 3 szaktantermet, 6 csoport-termet, továbbá 1 informatika és nyelvi labort foglal magába. A tornatermi rész egy rétegelt ragasztott fa tartószerkezetű csarnok, acélszerkezet merevítéssel, monolit vasbeton pontalapozású szerkezetre építve.

A nyertessel október 19-én kötött szerződést az ajánlatkérő.

Indult még a tenderen a budapesti Építő-és épületkarbantartó Zrt., valamint a miskolci FK-RASZTER Építő Zrt. is.

A Céginfo.hu adatai szerint a 2019-es egyesülés során az Alcsúti Szálloda Projekt Kft. beolvadt a FEJÉR-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt.-be. Az egyszemélyes részvénytársaság tulajdonosát nem közli a szolgáltató. A beolvadó cég tulajdonosa a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., az R - KORD Építőipari Kft. valamint a Talentis Group Beruházás-szervező Zrt. volt. A múlt évet a FEJÉR-B.Á.L. 17 milliárd forint nettó árbevétel mellett 1 milliárd 596 millió forint adózás előtti eredménnyel zárta.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

StoneHeart, 2020.12.01 21:04

@narancsragacs: "Ha a számla megírása építésnek számít akkor igen :)))- csak aztán jusson az alvállalkozóknak is !"
Majd csepegtet nekik egy kis alamizsnát, miútán 50%-al megdrágul a berúházás.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

narancsragacs, 2020.12.01 20:49

Ha a számla megírása építésnek számít akkor igen :)))- csak aztán jusson az alvállalkozóknak is !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html