Mi lesz az energiaárakkal?

Az energia-szükségletüket szabadpiacról beszerző vállalatok a földgáztarifán 33, az áramén 19 százalékos átlagos megtakarítást érhetnek el az előző évhez képest a világpiaci olajárzuhanás hatására - erre következtet a 2016/17-es periódusra eddig megkötött szerződések elemzéséből Tóth Zoltán, a Tarifa24 portált üzemeltető Energymarket24 Kft. ügyvezető igazgatója.
MTI-Eco, 2016. április 19. kedd, 15:58
Fotó: Napi.hu

Az előző években elérthez képest két-háromszoros megtakarítás várhatóan jelentős számú új fogyasztót csábít a versenypiacra - vélekedett a szakember a Tarifa24 kedden kiadott sajtóközleményében.

A most elindult Tarifa24 online energiabrókeri szolgáltatás felületén - az online biztosítási alkuszi modellhez hasonlóan - jelenleg 8 szabadpiaci szolgáltató cég földgáz- és villamosenergia-ajánlatait hasonlíthatják össze az erre jogosult energiafogyasztó társaságok és önkormányzatok.

Rácz Attila, a Tarifa24-et létrehozó Get-Energy Kft. energetikai igazgatója arra számít, hogy a következő egy éven belül a versenypiaci beszerzésre jogosult 210 ezer földgázfogyasztó mintegy 25, míg a 340 ezer villamosenergia-fogyasztónak 40 százaléka fog kedvezőbb feltételekkel új szerződést kötni. Ez jelentős növekedés a jelenlegi 7, illetve 16 százalékos részvételi aránnyal szemben.

HOZZÁSZÓLÁSOK