Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Millenárison a mélygarázs és a közpark építése 10 milliárd 598 millió forintról 11 milliárd 22 millió forintra drágult, az előre nem látható körülmények miatt. A több mint 400 millió forint többlet a kivitelező West Hungária Bau Kft.-t és a Garage Ingatlanfejlesztő Kft.-t illeti.

Az építési szerződés módosítását az ajánlatkérő Millenáris Széllkapu Beruházó, Fejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A tendert még 2017 nyarán írták ki, akkor vállalta el a cég a munkát a becsült 8,5 milliárd helyett 10,6 milliárdért.

A beruházás keretében épülő ötszáz személyautót befogadó, kétszintes mélygarázs hasznos alapterülete 17 755 négyzetméter lesz. A park teljes területe közel 40 ezer négyzetméter, de ebből a növénnyel beültetett rész csak 25 ezer négyzetméter, míg a burkolt felület 14100 négyzetméter lesz. Épül egy vízjáték is 174 négyzetméterrel. A Fény utca felé pedig egy 100 méteres aluljáró készül. A befejezési határidő 2019. július utolsó napja.

A mostani módosításról mindössze annyi szerepel a közleményben, hogy arra olyan körülmények miatt került sor, amelyeket a kellő gondossággal eljáró ajánlatkérő nem láthatott előre.