Lecserélik Mészáros Lőrinc bankjának vezérét

Balog Ádám december 31-én otthagyja az MKB Bankot. Az új vezérigazgatót a december 14-i közgyűlésen választhatják meg.
Herman Bernadett, 2020. november 13. péntek, 17:48
Fotó: Napi.hu

Pénteken tőzsdezárás után tette közzé az MKB Bank Nyrt., hogy Balog Ádám elnök-vezérigazgató távozik a hitelintézet éléről december 31-én.

A közlemény szerint Balog lemondott tisztségéről, és 2020. december 31. napi hatállyal - illetve ha az év végéig a bank közgyűlése által megválasztott új igazgatósági elnököt nem lehet hatályba léptetni, akkor legkésőbb március 1-jén otthagyja a bank igazgatóságát. A lemondás hatályosulásának napjával Balog Ádám munkaviszonya is megszűnik a banknál.

Az MKB december 14-ére hívta össze a közgyűlését, amelyen Balog utódját is megválasztják. Az új elnök-vezérigazgató hatályba léptetéséhez persze kelleni fog a Magyar Nemzeti Bank (MNB) jóváhagyása is, emiatt lehet szükség Balog távozásának esetleges kitolására.

A bankvezető lecserélése meglepő fordulatnak számít, hiszen Balog volt az, aki a durva veszteséggel küzdő, szanálásra szoruló MKB-t rendbe tette, és az ő vezetésével sikerült teljesítenie a banknak az Európai Unió elvárásait is. Az idén a bankár úgy nyilatkozott, végre növekedési pályára kerülhet a hitelintézet.

Az új vezető személyéről egyelőre nem érkezett hír, de a cserének köze lehet ahhoz, hogy bő egy hónappal ezelőtt az MKB (amelynek meghatározó tulajdonoa Mészáros Lőrinc), a Takarékbank és a Budapest Bank tulajdonosai aláírták a szándéknyilatkozatukat a Magyar Bankholding megalapításáról, amelynek a célja végső soron a három bank összeolvasztása lenne. A bankholding vezetésével az egykori OTP-s Barna Zsoltot bízták meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.11.14 10:43

"Egyelőre saját márkájukat megőrizve működik tovább a Takarékbank, a Budapest Bank és az MKB, de komoly lépést tettek a fúzió irányába. Az új gigabankban az állam is tulajdonos egyelőre. "
https://forbes.hu/uzlet/hamarosan-osszeall-magyarorszag-masodik-legnagyobb-bankja/
----------------
Oda új vezér kell.
A fidesz úgy játssza el a kommunizmust, mintha semmi köze nem lenne hozzá, közben egyre több az államosítás csak felvásárlásnak nevezve, vagy olyan haveri, családi cégbeolvasztás, mintha cég lenne, s nem állami beavatkozás.
Kapitalizmusnak álcázott kommunizmus. Vagy ahogy kintről mondták, HYBRID rendszer.
A HYBRID most úgyis divat lett. Autóban. Némely országokban meg politikaként.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

dalia7, 2020.11.14 10:33

Biztosan átmegy az OTP-hez. A Kölcsönös túsz-csere így válik teljessé. Az OTP vezérhelyettese ide került és most egy másikat visszaadnak...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

narancsragacs, 2020.11.14 05:53

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html