Online árverésen adja el a Tesco azokat a berendezéseket, logisztikai eszközöket, amelyeket a februárban bezárt 13 üzletben használtak. Az aukció két-, vagy háromfordulós lesz, várhatóan júniusban, illetve júliusban lehet licitálni - mondta az aukciót szervező Intergavel Kft. ügyvezetője.

Kocsis Csaba közölte: befejeződött az értékbecslés, a lajstromba vétel, hamarosan láthatóak lesznek az első árverésre szánt tételek a www.intergavel.hu oldalon. Az áruházlánc összesen mintegy 5-600 tételt ad el, melyek teljes kikiáltási ára meghaladja a 100 ezer eurót (31 millió forintot). A tételek között szerepelnek az áruházakból származó eszközök, polcrendszerek, kocsik, sütőipari gépek.

Nagy mennyiségben árvereznek el targoncákat, tapasztalatok szerint erre a termékcsoportra mindig komoly az érdeklődés. Akár a határon túlról, Szlovákiából is jelentkezhetnek érdeklődők, mert az egyik bázis, Nyergesújfalu a határ közelében van. Érdekesség, hogy hat áruházban saját tulajdonú optikai szalon is működött, ezek teljes berendezését is meg lehet szerezni az aukciókon.