Módosult az emeletes motorvonatok közbeszerzése

Az uniós támogatás miatt módosította a MÁV-Start és a svájci Stadler Bussnang AG az emeletes motorvonatok finanszírozását. A szállító részére nem jár előleg a támogatási szerződés hatályba lépéséig. A végső ár azonban nem változott.
Németh Géza, 2019. július 9. kedd, 20:06
Fotó: Napi.hu

A közbeszerzési szerződés módosítását az ajánlatkérő MÁV-Start Vasúti Személyszállító Zrt. tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

A szerződés módosításának az indoka így szól: "A finanszírozási konstrukció változásaihoz szükséges igazítani a Keretmegállapodás feltételeit, továbbá az időközben bekövetkezett jogszabályi és strukturális változások egyes pontosításokat tesznek szükségessé." Az érdemi változások a következők: nem jár a szállítónak vonatonként az 50 százalék előleg, illetve a további 10 százalék a nyers kocsiszekrények leszállításakor. A módosítás a támogatási szerződés hatálybalépésével "kerül összekötésre".

A szállítást az uniós Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) finanszírozza.

A MÁV-Start 2017 márciusban kötött szerződést a 40 darab nagykapacitású, minimum 600 ülőhellyel rendelkező villamos motorvonat szállítására, 96 hónapos határidővel a Stadler Bussnang AG-val. A szerződésben 617 millió 500 ezer euró szerepel ellenértékként, ami változatlan maradt a szerződés módosítása után is.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK