Nagy bajban az egyik CBA - nem fizetnek a dolgozóknak

A CBA északkeleti régiós központja, a Palóc Nagyker Kft. komoly bajban van, az elmúlt években csökkenő árbevétel mellett a folyamatos veszteségei tavalyra üzemi szinten is felcsúsztak már 1,7 milliárdra. Az Index.hu több olvasói levelet is kapott arról, hogy szerződés szerinti bérüket sem kapták meg a dolgozók.
Index.hu, 2016. szeptember 13. kedd, 19:46
Fotó: Napi.hu

A portál szerint volt, aki az utazási költségtérítés elmaradását is jelezte, vagy arra panaszkodott, hogy a járulékokat hónapok óta nem fizeti be utána a cég.

Megkérdezték a CBA-t, hogy tényleg nem kaptak-e bért a cég dolgozói, hány embert érint mindez, és mivel számolhatnak, mikorra várhatják a pénzüket. A CBA viszont nem adott egyenes választ: annyit elmondtak, hogy már egyeztetnek, és hoznak egy döntést hamarosan. Ettől függetlenül még a bizonytalan helyzetben lévő munkavállalókat kötelezik arra, hogy bemenjenek dolgozni.

A lap szerint a cég nem tud fizetni a beszállítóknak, az áruhiány pedig már hetek óta egyre feltűnőbb.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

dolfi57, 2016.09.14 06:44

Gyöngyösön is a CBA ban már alig van áru.Számolnák már fel az egész CBA társaságot.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

makkmarci, 2016.09.14 02:41

Ejnye elvtársak!
Ezek a külföldi kizsákmányoló multik...
Teljesen tönkreteszik , kiszipolyozzák a magyar népet a zembereket 2002 előtt polgárokat!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html