Nagyon fontos figyelmeztetést adott ki az OTP, minden ügyfél érintett (frissítve!)

Ha ilyen emailt kap a bank nevében, sose kattintson a mellékletre, mert hozzáférnek a számítógépen használt adatokhoz köztük a bankszámláéhoz - figyelmeztet az OTP.
Herman Bernadett, 2020. szeptember 1. kedd, 13:09
Fotó: Buksza

Az OTP Bank nevében csalók újabb hanyagul megfogalmazott, de igen veszélyes adathalász leveleket küldenek - figyelmeztetett a hitelintézet. További fontos információ, hogy nem csupán az OTP Bank ügyfelei kaphatnak ilyen levelet - tették hozzá.

A küldemények káros mellékletet tartalmaznak, amelyek segítségével az elkövetők hozzáférhetnek a számítógépeken tárolt adatokhoz. A bank honlapján további részletek olvashatók a csalók leveléről.

A levél feladója látszólag egy magánszemély. A küldemény sajátossága, hogy továbbított levélként érkezik, sokak számára megtévesztő lehet, hogy szerepel a címzésben a postmaster@otpbank.hu cím is. A csalók így próbálják elhitetni, hogy a levélnek köze van az OTP Bankhoz. A csatolt, fertőző melléklet megnevezése: Fizetési igazolás 08-31-2020.r01

A bank javasolja, hogy a mellékletet semmiképp ne nyissák meg. Ha már megtették, akkor ellenőriztessék a számítógépet egy szakemberrel. Használjanak legális forrásból származó szoftvereket és mindenképp telepítsenek vírus védelmi eszközöket.

HOZZÁSZÓLÁSOK