Nagyot drágul a vasúti beruházás

Hat ajánlattevő közül, a becsült árhoz képest több mint 3 milliárd forinttal drágábban, nettó 11 milliárd 967 millió forintért a Swietelsky magyar és cseh cége tervezheti és építheti meg a kaposvári intermodális személyszállítási központot.
Németh Géza, 2017. október 24. kedd, 18:12
Fotó: Shutterstock

A nyílt közbeszerzés eredményét az ajánlatkérő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. tette közzé a Közbeszerzési Értesítőben. A két nyertes a Swietelsky Építő Kft és a Swietelsky stavebni s.r.o. A munka eredetileg becsült ellenértéke nettó 8 milliárd 638 millió forint volt.

A feladatok között szerepel egy 201 autó befogadására alkalmas P+R parkoló, út- és hídépítés, az ideiglenes buszpályaudvar kialakítása, majd az új buszpályaudvaron egy 600 és egy 160 négyzetméteres épület felépítése. A vasútállomáson felsővezetéket és peronvilágítást is kell építeni.

A nyertesekkel a szerződést október 2-án kötötte meg a NIF.

Ajánlatot tett még egyénileg az EuroAszfalt Kft. és a Magyar Bau Holding Zrt., míg együttesen az SDD Konzorcium (Dömper Kft., Subterra - Raab Kft., Pannon - Doprastav Kft.) továbbá a Duna Aszfalt Kft. a Hódút Kft. és a ZÁÉV Zrt. mint közös ajánlattevők, illetve a Colas Út Zrt., és a Colas Közlekedésépítő Kft. is.

HOZZÁSZÓLÁSOK