Nagyot lépett az Auchan - itt a bejelentés

Az Auchan Retail Magyarország vezetősége kedden megállapodott a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének tisztségviselőivel. A bértárgyalások eredményeként 2017. november 1-től előrehozott, általános béremelést hajt végre. A döntés az összes áruházi alkalmazotti -nem vezetői- beosztású munkatársat érinti.
K. Kiss Gergely, 2017. október 11. szerda, 17:12
Fotó: Napi.hu

Az alkalmazottak bére így átlagosan 13,6 százalékkal emelkedik. Az áruházi alkalmazotti munkakörökben foglalkoztatott munkavállalók átlagosan elérhető havi bruttó jövedelme 247 ezer forint lesz (ez magában foglalja az alapbér, különböző pótlékok, túlóra, prémiumok és az egyéb béren kívüli juttatásokat is).

A vállalat emellett az áruházi, menedzseri pozícióban dolgozó munkatársak bérét is rendezi. Az említett béremelések összesen több mint 2 milliárd forint befektetést jelentenek 2017 év végére és 2018-ra vonatkozóan az Auchan Retail Magyarország számára.

"Kemény, de korrekt bértárgyaláson vagyunk túl. Az általános 13,6 százalékos fejlesztés jelentős emelést tesz lehetővé az egyes bérkategóriákban, különösen az alacsonyabb bérek esetében. Örülünk a létszámfejlesztési terveknek, de ehhez első lépésként a jelenlegi hiányt kell csökkenteni"- mondta Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke.

A vállalatnál nem ez az első jelentős, általános béremelés: az elmúlt két év alatt összesen 2,7 milliárd forintot fordított bérfejlesztésre az Auchan, ez idő alatt átlagosan 24 százalékkal növekedett az áruházi alkalmazottak bruttó alapbére.

"Az elmúlt évek pozitív pénzügyi eredményeire és a tervezett új áruháznyitásokra tekintettel, létszámbővítésre lesz lehetőségünk a jövőben. Az Auchan Retail Magyarország a felelős, stabil munkáltatói háttér, bérezés és juttatások, valamint a részvényesi program mellett a munkatársak képzésére, fejlődésére helyezi a hangsúlyt, hosszú távú karrierutat kínálva számukra." - mondta Dominique Ducoux, az Auchan Retail Magyarország vezérigazgatója.

HOZZÁSZÓLÁSOK