A szarvasi cég saját bevallása szerint fennállásának legrosszabb üzleti évét könyvelte el 2012-ben, de az ideit már megerősödve zárja, mivel a belföldi piaci pozíciójának megerősítésével párhuzamosan bővítette nemzetközi kapcsolatait. A több mint 900 dolgozót foglalkoztató Gallicoop az előzetes adatok szerint az idén összesen 25 ezer tonna pulykahúst értékesít, ez 15 százalékkal több a tavalyinál. Az összes eladott mennyiségből az pulykahúsexport 11,2 ezer tonna lesz az idén, ez 7,7 százalékos növekedés az előző évhez képest. A 2013-as 31,7 milliárd forintos nettó árbevétel várhatóan kissé elmarad a tavalyi 32,4 milliárdtól, de az adózás előtti eredmény az exportbevétel növekedése miatt a tavalyi 114 millió forintos szinten marad.

A zrt. 2010 óta a magyarországi pulykaágazat legnagyobb szereplője. A pulykahús értékesítésben betöltött piaci részesedését a tavalyi 37,5 százalékról egy év alatt 43,5 százalékra növelte. Ezzel együtt a pulyka felvásárlásban megszerzett piaci részesedését is növelte csaknem 40 százalékkal.

A cég várakozásainak megfelelően a horvát piacon sikerült a legnagyobb mértékű forgalomnövekedést elérnie, ottani eladásai az idén várhatóan elérik a 850 tonnát. Erdélyi István elnök-vezérigazgató jövőre további forgalomnövekedést vár a horvát piacon. Idén piaci kapcsolatot létesítettek Dél-Afrikával, ahol további piackutatással újabb vevőket szerezhetnek.