Baj van a veszélyes hulladékkal Budapesten

Nem lehet már leadni a budapesti hulladékudvarokba a festékmaradékot és más, veszélyes hulladékot (lakk, fugázó anyag, gyomirtó, stb.), az FKF hulladékudvarai ugyanis megteltek az extrém mennyiségben érkezett festékhulladékkal és növényvédőszerrel - írta az Index egy olvasói levél alapján.
Szepesi Anita, 2019. november 8. péntek, 17:30
Fotó: Napi.hu

Az FKF munkatársa a hulladékot leadni szándékozóknak azt mondta, azért nem tudják átvenni a veszélyes hulladékot, mert a kezelő alvállalkozóval megszűnt a szerződés, és még nem újították meg - derül ki a portál cikkéből.

A társaságnál a portál megkeresésére elmondták, az elmúlt időben a veszélyes hulladékokból beérkezett extrém mennyiségek miatt az érintett két hulladékudvar (XXII. Nagytétényi út 335, XV. Károlyi Sándor u. 166.) kapacitása valóban megtelt. Így a festékhulladék és növényvédőszer átvétele átmeneti ideig szünetel.

Ugyanakkor azt mondták, nincs szó róla, hogy megszűnt volna a szerződés, élő szerződéssel rendelkeznek és meg is rendelték a szolgáltatást, ami várhatón egy-két héten belül változatlan formában folytatódik.

A hírek szerint sok helyen a gumi, a hungarocell, és a fáradt olaj átvétele is szünetel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

toferi41@freemail.hu, 2019.11.08 19:26

A hulladékgazdálkodás állami feladat, s a kialakult helyzetért az állam a felelős!Tudjuk, hogy a magyar állam jól teljesít, s most ez ebben a kérdésben amit a cikk taglal szintén jól teljesített, mert megtöltötte a veszélyes hulladékot tároló helyeket!Az más kérdés, hogy az elszállítást és a megsemmisítést kellett volna teljesíteni!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html