Nem lélegezhetnek fel az autósok - folytatódik a drágulás

Folytatódik az autóbiztosítások drágulása, mind a kötelező, mind a casco többe kerül. A jó hír csupán az, hogy az növekedés tempója lassulhat.
Komócsin Sándor, 2018. február 14. szerda, 09:16
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Két év alatt ötödével drágult a kgfb - idézi a Netrisk adatait a Magyar Nemzet. Míg 2016 januárjában 31,5 ezer forint volt az átlagdíj, addig idén februárban majdnem 37,9 ezer forint. Sebestyén László a Netrisk.hu vezérigazgatója úgy látja, hogy a piac korrigálja a korábbi évek átlagdíjcsökkenését.

A szakértő idén további növekedésre számít, ám immáron csak egy számjegyű, 8-9 százalékos drágulásra, ami 2019-re 5-6, azt követően pedig 3-4 százalékra szelídülhet. A rossz hírek az összes autófajtát érintették a luxusautók kivételével, amelyek díjai nem változtak az elmúlt két évben.

A casco esetén tavaly 8,2 százalékkal emelkedett a törés- és lopáskárok elleni biztosítások díja. Ez részben azzal magyarázható, hogy sokan választják az alacsony önrészt kínáló konstrukciókat, amelyek ugyan drágábbak, de baj esetén kímélik az autósok pénztárcáját. Az új cascoszerződések átlagdíja 2017-ben 84,4 ezer forint körül alakult, ami 2018-ban másfél hónap alatt 86,5 ezer forintra ment fel.

A fotó forrása: Szabó Dániel/Napi.hu

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2018.02.14 14:12

Mocskos fideszbanda pedig vigyorogva vágja zsebre a biztosítási adót amit még jobban vigyorogva nem az egészségügyre költ pluszban. Igaz birkanyáj ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html