Változás jön a gáz- és villanyszámla befizetésénél

Új, "innovatív" fizetési megoldást kínál ügyfeleinek a Nemzeti Közművek (NKM), már nem csak bankszámlaszámra, hanem az újonnan bevezetett másodlagos azonosítókra, vagyis a gazszamla@nemzetikozmuvek.hu és villanyszamla@nemzetikozmuvek.hu e-mail címekre is indíthatják az ügyfelek az utalást - írja az MTI.
Szabó Zsuzsanna, 2020. május 13. szerda, 15:38
Fotó: Getty Images

Az NKM szerdai tájékoztatása szerint az új fizetési mód igénybe vételéhez az ügyfélnek be kell lépnie saját netbank felületére, ahol kedvezményezettnek a másodlagos azonosítóként szolgáló, a számlatípusnak megfelelő e-mail címet kell beírnia.

Továbbra is működik a bankszámlaszámra történő utalás, tehát az ügyfél választhat, hogy melyik azonosítóra utalja a számlája összegét.

A banki átutaláson kívül az NKM több, otthonról kezdeményezhető számlafizetési módot is kínál, az egyik ilyen az NKM Földgázapp és NKM Áramapp használata, amely mind iOS, mind Android okostelefonról használható. A használathoz a letöltés után csak regisztrációra van szükség és megtekinthetők a fizetendő számlák, amelyek az applikáción keresztül is befizethetők. Ezen kívül az NKM csoportos beszedéssel történő számlakiegyenlítést is lehetővé tesz ügyfelei számára - írja az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

babmami, 2020.05.13 17:48

Remélem a változás nem jár számla kezelési külön költséggel, mert a vírussal egyidőben minden szolgáltatásnak, fogyasztási cikkeknek duplájára emelték az árát. Pld., fodrász, pedikür dupla áremelést alkalmazott. Meddig lehet emelni az árakat, ameddig teljesen lerongyolódunk?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html