Bár továbbra is nagyon sokan kívántak SMS-ben kellemes ünnepeket a Telenor előfizetői közül, jelentősen növekedett az MMS-ek valamint a mobilinternet segítségével küldött köszöntések száma a korábbi évekhez képest. A Telenor előfizetői karácsonyi és szilveszteri jókívánságaik továbbításával több mint 124 ezer GB-nyi adatforgalmat bonyolítottak, ami a tavalyi évhez képest kiemelkedő, mintegy 46 százalékos növekedést jelent.

Számottevő mértékben nőtt az MMS-ek száma is, 11 százalékkal több, közel 176 ezer multimédiás üzenetet küldtek december 24. és január 1. között. Az SMS-küldés idén is rendkívül népszerű volt: a szöveges üzenetek száma december 24-én meghaladta, szilveszterkor pedig megközelítette a 11 milliót.  (A Telenor ügyfelei december 24-én közel 59 ezer multimédiás üzenetet küldtek, mely több mint 16 százalékos növekedés az előző évi számokhoz viszonyítva.  Az ünnep legforgalmasabb időszaka Szentestére esett, ekkor csak a 17 és 20 óra közötti időszakban 1,8 millió üzenetváltás történt, illetve voltak olyan pillanatok, amikor az SMS-ek másodpercenkénti száma elérte a 237-et).

A Vodafone Magyarország pedig azt közölte, hogy ügyfelei az előző év utolsó, és az idei első napján közel nyolc millió SMS-t és MMS-t küldtek, valamint több mint hét millió telefonhívást kezdeményeztek. Az SMS-ek mennyisége azonban még így is majdnem húsz százalékkal kevesebb volt a tavalyinál, amelynek oka az, hogy az emberek mindinkább a közösségi hálózatok, és ezáltal részben a mobilinternet segítségével juttatják el újévi jókívánságaikat szeretteikhez, barátaikhoz.