Nyaralóknak segít a GVH

Tájékoztatókkal segíti a nyaralni indulókat a versenyhivatal, repülőjegy-vásárláshoz, utazási irodák programjainak kiválasztásához, online szállásfoglaláshoz, autóbérléshez nyújtanak segítséget - mondta Kollár Kinga, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szóvivője az M1 csatornán az MTI szerint.
Szabó Dániel, 2019. július 6. szombat, 12:41
Fotó: Pixabay

Az összefoglaló tájékoztatókat a beérkező panaszok és az eljárások tapasztalatai alapján állították össze az utazóknak. Évente nagyjából ezer panaszt kezelnek, ennek csaknem harmada az utazással kapcsolatos bejelentés - közölte Kollár.

Szerinte gyakori a repülőtársaságokat érintő panasz, az elmúlt tíz évben 13 ilyen eljárást folytattak le. A repülőtársaságok nagyon kedvezőnek tüntetik fel a jegyeik árát, később kiderül, hogy ezek még sem annyira kedvezőek, mivel bizonyos költségeket nem számítottak bele - mondta, és hozzátette, hogy utazás előtt érdemes alaposan tájékozódni az utazási ajánlatokról, hogy részletesen mit tartalmaz az ár. A buszos utazásokkal kapcsolatos panaszok is gyakran érkeznek a GVH-hoz, mivel ezek sem mindig tartalmazzák a teljes költséget - sorolta a versenyhatóság szóvivője.

A GVH tájékoztatója a honlapján található, és a közösségi médiában is közzétették.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK