Öt építőipari cég került kartellgyanúba

Értesítés nélküli ellenőrzést tartott a GVH öt építőipari vállalkozásnál, amelyek ellen versenyfelügyeleti eljárás indult közbeszerzési kartell gyanúja miatt.
Napi.hu, 2014. október 29. szerda, 12:01

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a KV Építőipari Kft., a Serol-Bau Kft., a FK-Raszter Zrt., Juhász László egyéni vállalkozó és a Diamit Zrt. vállalkozásokkal szemben 2014. október 28-án - előzetes értesítés nélküli helyszíni vizsgálatok egyidejű megtartása mellett - versenyfelügyeleti eljárást indított - közölte a GVH.

A GVH valószínűsíti, hogy az eljárás alá vont vállalkozások a Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Timpanon Vagyonkezelő Kft. (jelenlegi nevén Barcika Szolgáltató Kft.) által 2011-től kezdődően kiírt építési-kivitelezési munkákkal kapcsolatos közbeszerzések alkalmával - a beadott árajánlatok és a nyertes vállalkozás személyének előzetes egyeztetésével - az egyes tendereket egymás között felosztották.

Az eljárás alá vont vállalkozások a fenti magatartásukkal feltételezhetően megsértették a versenytörvény versenykorlátozó megállapodások tilalmára vonatkozó rendelkezéseit.

Az előzetes bejelentés nélküli helyszíni vizsgálat lehetőségét a GVH számára a versenytörvény biztosítja. A versenytörvény rendelkezései értelmében a helyszíni szemléhez előzetes bírósági jóváhagyás szükséges.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. A törvény szerint ezen eljárások lefolytatására biztosított időtartam 6 hónap, amely azonban - az ügy bonyolultságától függően - két alkalommal szintén 6 hónappal meghosszabbítható - írta közleményében a GVH.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

mettor, 2014.10.29 17:11

Hú már megijedtem hogy a Közgépet meg a Mészáros és Mészáros Kft-t ellenőrzik.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

unortodox, 2014.10.29 12:08

jó nagy bírságot a pofájukba !!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html