OTP-s az év informatikai vezetője

A beadott pályamunkák, valamint a jelöltek meghallgatása alapján a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége idén az OTP Bank IT-vezetőjének ítélte a legjobbnak járó Év Informatikai Vezetője díjat. A szakmai elismerést elnyerő Johancsik Tibor négy éve irányítja a pénzintézet informatikai divízióját - írja közleményében az OTP Bank.
Szabó Dániel, 2020. augusztus 27. csütörtök, 10:39
Fotó: OTP Bank

Már 2002 óta (korábban Év CIO-ja) ítéli oda a VISZ által felkért független szakmai bizottság az Év Informatikai Vezetőinek járó díja, amelyre egyaránt jelölhetik szakmai szervezetek, cégek, valamint a zsűritagok is a szakembereiket. A szakmai bizottság 2020-ban az Év Informatikai Vezetőjének Johancsik Tibor vezérigazgató-helyettest, az OTP Bank IT Divíziójának vezetőjét választotta.

Johancsik Tibor elismert IT-szakemberként negyedik éve irányítja a bank IT divízióját. A szervezeti digitalizáció elkötelezett támogatója, vezetésével indult el az az informatikai transzformációs program, amelynek három fő célja az IT-rendszerek stabilitásának további erősítése, az új termékek és szolgáltatások mihamarabbi piacra juttatása és mindezek mellett az IT-költségek csökkentése a bankban. Az OTP Bank elmúlt években végrehajtott akvizíciói is számos feladatot róttak az IT-vezetésre, hiszen a rendszerek felmérése és integrációja, a csoportszintű feladatok ellátása különösen komoly szakértelmet igényel.

HOZZÁSZÓLÁSOK