OTP-ügyfelek, figyelem! - Újabb vészjelzés érkezett

Megint OTP-s ügyfelek átverésével próbálkoznak: ezúttal a szokásosnál is egyszerűbb, mondhatni primitív szövegezésű kísérletről van szó. Az e-mailben érkező üzenet – meglehetősen arcátlanul – éppenséggel az online csalók elleni védekezésre szólít fel - figyelmeztet a hirado.hu.
K. Kiss Gergely, 2018. szeptember 19. szerda, 09:20
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Az internetes bankrendszeren új biztonsági frissítés található, magyarázza a levél, ezért kell megerősíteni az online bejelentkezési adatokat "aviod fiókjának" blokkolására vagy "csalóknak való hackelésre".

Ezzel a magyarsággal bank nem fog levelet küldeni - bár jó nyelvezettel sem - a bejelentkezési adatok megerősítésére - írja a portál.

Mégis, aki gyorsan kattint, a gyakorlatlannak akár hitelesnek tűnő címre: https://www.otpbank.hu/portal/hu/OTPdirekt/Belepes , az máris csaló portálon találja magát. Ehhez meggyőződni elég az egeret pár pillanatig az előbbi linken pihentetni, a böngésző bal alsó sarkában fel is tűnik, hogy valójában hová vezet a kattintás.

Ide: https://lutjaayhypmezrv.usa.cc/login.htm

Természetesen nem csak az OTP-s ügyfeleket fenyeget átverés, a csalók minden bank ügyfelét igyekeznek megkopasztani. Csak talán mivel ez a legnagyobb hazai lakossági pénzintézet, a legegyszerűbb a teljes e-mail címlistájukra az OTP küldeményének álcázni a levelet, így nagyobb eséllyel szednek áldozatokat.

Az OTP már megtette a szükséges intézkedéseket.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

fazakasl, 2018.09.21 05:51

Kaptam én is hasonló szöveggel értesítő leveleket, de az mindben a vicces - nagyjából úgy 10 éve már nem vagyok az OTP Bank ügyfele!
De küldözgetnek internetes csalók ehhez hasonló leveleket pl. a Telenor ügyfeleknek (már kaptam olyat is, miközben náluk sem vagyok ügyfél), de ráadásnak a Dijnet nevében is. Igaz, én ott valóban ügyfél vagyok, de olyan összegű számláim sose voltak, amelyekkel állandóan bombáznak. A levél szövege egyből úgy kezdődik - "a számlát nem fizették ki".
Elég röhejesen gyermeteg az egész. Persze mégis van olyan, aki megeszi ...

Próbálkoznak, próbálkoznak ... az ügyeskedő szélhámosok.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html