Közös céget alapított az MVM és a Roszatom

Az MVM Zrt. és a Rusatom Service Rt. - a Roszatom állami konszern leányvállalata - vegyesvállalatot alapított Magyarországon European Power Services Zrt. néven - adták hírül az érintettek.
Domokos László, 2020. július 8. szerda, 16:23
Fotó: Marketing

Az 5 millió forint jegyzet tőkéjű, idén június 16-án bejegyzett cég a tervek szerint az európai piacon nyújt szervizszolgáltatásokat az atomenergetikában, a hagyományos energetikában, a megújuló energetikában, az olaj- és gáziparban, valamint más ipari területeken.

A bejelentés szerint a zrt. létrehozásával a két cég össze akarta kötni a Roszatom állami atomenergetikai konszern tudományos és termelési kompetenciáit az MVM-csoport mérnöki és termelési kapacitásaival.

A magyar és az orosz fél által alapított vegyesvállalatban a felek egyenlő arányban tulajdonosok (de a szavazatelsőbbségi részvény az MVM-é), a European Power Services Zrt. az MVM-csoport részeként végzi majd tevékenységét.

A Rusatom Service a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern atomerőművek szervizelésével foglalkozó társasága. A vállalat az orosz technológiával épült külföldi nyomottvizes erőművekben a szükséges karbantartást, javítást, korszerűsítést végzi. A vállalat Oroszországon kívül szinte minden olyan országban jelen van, ahol nyomottvizes VVER-blokkok működnek. A társaság vezető pozíciót tölt be Kínában, Iránban, Bulgáriában és Örményországban, ahol fővállalkozóként a nyomottvizes atomerőművek élettartamának meghosszabbítását, a tervezett megelőző javításokat és a berendezések korszerűsítését végzi - írták a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.07.08 17:51

2009.01.24. 13:27
Az orosz állami bank, a Vnyesekonombank lesz a Malév közvetett tulajdonosa. Az üzemeltetés az Aeroflottal közösen történik majd, de Veres János pénzügyminiszter szerint megmarad a magyar légitársaság nemzeti jellege, ezt az orosz fél is tudomásul vette.
x
Üdvözöljük a mai bejelentést, amely a Malév számára tőkeerős tulajdonosi háttérrel, hosszú távon pénzügyi stabilitást biztosít. Ennek révén a Malév továbbra is a térség megbízható fuvarozójaként szolgálja az utasokat" - mondta az [origo]-nak Németh Krisztina, a Malév szóvivője.
Teljes cikk: https://www.origo.hu/gazdasag/20090124-orosz-allami-bank-lesz-a-malev-kozvetett-tulajdonosa.html
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2020.07.08 17:45

Na, megint sikerült szemközt köpni az 56-os hősöket és a kamu rendszerváltást.
Az oroszok már nincsenek a spájzban, mert az már üres. Az állami cégekben vannak benne, meg az államkasszában.
MALÉV, PAKS, 3-as metró, MVM, stb.
Nem is értem, hogy az elvtárs megszólítás és a vörös csillag miért zavarja ezeket, amikor Orbán megmondta, folytatjuk.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html