Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az 5 millió forint jegyzet tőkéjű, idén június 16-án bejegyzett cég a tervek szerint az európai piacon nyújt szervizszolgáltatásokat az atomenergetikában, a hagyományos energetikában, a megújuló energetikában, az olaj- és gáziparban, valamint más ipari területeken.

A bejelentés szerint a zrt. létrehozásával a két cég össze akarta kötni a Roszatom állami atomenergetikai konszern tudományos és termelési kompetenciáit az MVM-csoport mérnöki és termelési kapacitásaival.

A magyar és az orosz fél által alapított vegyesvállalatban a felek egyenlő arányban tulajdonosok (de a szavazatelsőbbségi részvény az MVM-é), a European Power Services Zrt. az MVM-csoport részeként végzi majd tevékenységét.

A Rusatom Service a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern atomerőművek szervizelésével foglalkozó társasága. A vállalat az orosz technológiával épült külföldi nyomottvizes erőművekben a szükséges karbantartást, javítást, korszerűsítést végzi. A vállalat Oroszországon kívül szinte minden olyan országban jelen van, ahol nyomottvizes VVER-blokkok működnek. A társaság vezető pozíciót tölt be Kínában, Iránban, Bulgáriában és Örményországban, ahol fővállalkozóként a nyomottvizes atomerőművek élettartamának meghosszabbítását, a tervezett megelőző javításokat és a berendezések korszerűsítését végzi - írták a közleményben.