Riasztást adott ki a Penny Market

Egy klónozott oldalon hirdettek csalók nyereményjátékot a Penny Market nevében. A boltlánc közölte, hogy a játékhoz semmi köze, a megnyerhető kupon pedig az üzleteiben nem vásárolható le.
Csernátony Csaba, 2019. augusztus 4. vasárnap, 08:09
Fotó: Napi.hu

Csalók próbálják átverni - a bankok elleni adathalász-támadáshoz hasonló módszerrel - a netezőket a Penny Market nevében - közölte a diszkontlánc a Facebook-oldalán.

Egy klónozott oldalt hoztak létre, amely a Penny market logója megtalálható, az URL-címből viszont látszik, hogy az enm a boltlánc hivatalos webcíme, csak hasonlít rá. (A klónozott oldalt direkt nem linkeljük ebben a cikkben, hiszen átverésről van szó - a szerk.) A csalók egy nyereményjátékot hirdettek, amelyben 85 ezer forintos kupont ajánlanak fel nyereményként.

A Penny gyorsan lépett. A cég közölte: a Penny nem szervezett 85 000 forintos kuponnal kapcsolatos internetes nyereményjátékot, az azt hirdető honlaphoz semmi köze és azon a társaság logóját jogosulatlanul használják. A kupon beváltásra  a nincs lehetőség a Penny-boltokban és az szóban forgó átveréshez kötődő károkért a Penny nem vállal felelősséget.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tlg01, 2019.08.04 08:27

tegnap a spar ma a penny
holnap:)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html