Bejött a Posta csodafegyvere

A Magyar Posta Zrt. stílusosan a postaládákba bedobott szórólapokkal igyekszik enyhíteni a munkaerőhiányon. A cég szerint az akció sikeres.
Szász Péter, 2018. november 30. péntek, 16:43
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A Posta nemrég az egész országban szórólapos toborzókampányba fogott kiegészítve a helyi hirdetéseket - közölte lapunkkal a cég.

Az állami nagyvállalat tájékoztatása szerint 30 ezer alkalmazottjuk van, a be nem töltött álláshelyek száma kevesebb mint 1 százalék, vagyis 300 fő. A toborzókampány sikeres, eddig több mint 500 jelentkezés érkezett vissza.

A posta a szórólapon küldeményfeldolgozó, kézbesítő, felvevő, gépkocsivezető és csomagkézbesítő munkakörbe keres embert.

Napi.hu, Szász Péter

A társaság munkaerőhiánya akkor kapott nagyobb publicitást, amikor 2016-ban a karácsonyi időszakban összeomlott a kézbesítési rendszerük.

A problémák 2017-ben már mérsékelten jelentkeztek, idénre pedig azt ígérik, hogy ki tudják szolgálni az igényeket. Másfél hete ugyanakkor már azt nyilatkozták, hogy a távol-keleti rendelések esetén arra kell készülni, hogy akár 6-8 hét is eltelhet, mire megérkeznek a küldemények, az Európai Unióban 1-2 hét, míg Magyarországon 3 nap.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lutria, 2018.11.30 18:18

Kíváncsi lennék mennyire tartanák magukat a jelentkezési lapon beikxeltekhez,voltam csomagos postás,pont a 2016-os balhé előtt,én is úgy léptem be hogy kérhettem magam egy bizonyos telephelyre,oda is vettek fel de 2 hónap múlva indoklás és bármilyen kérdés nélkül "átvezényeltek" egy jóval távolabbi munkahelyre,(30 perc utazás helyett 1.5óra)nem lehetett ellentmondani,átírták a munkaszerződést és kész.
2015 tavaszán a próbaidő vége előtt 2 héttel mondtak fel,az előtt 2 héttel még nyafogtak a főnökök hogy most azonnal fel tudnának venni 50 embert de "lasszóval sem tudnak fogni",2 hét múlva meg kirúgták az összes próbaidőst (vagy 8-10 főt)indoklás nélkül-6-7 hónap múlva ősszel meg megint kezdődött a nyafogás hogy kevés a munkaerő problémák várhatóak és az is lett...
Úgyhogy mindenki gondolja át jelentkezik-e és ne tervezzen hosszútávra mert valszeg csak a karácsonyi nagyüzemre kell több ember,az év többi hónapjára van elég széthajtható dolgozó úgyhogy pár hónap múlva viszlát...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html