Quaestor-botrány: törvénymódosításon gondolkodik a kormány

Az igazságügyi minisztérium vizsgálja, hogy kell-e törvényt módosítani a Quaestor-károsultak miatt, miután azok egy része kevesebb kártérítésre számíthat, mint a többiek.
Napi.hu, 2016. május 4. szerda, 22:13
Fotó: Napi.hu

Hozzávetőlegesen május közepétől kezdheti meg a Quaestor-károsultak kifizetését a Kárrendezési Alap, de az igazságügyi tárca vizsgálja azt a sajtóban megjelent problémát, miszerint több esetben a kárrendezésre jogosulttól a hozam levonása nem történt megfelelően - idézi a hvg.hu Trócsányi László igazságügyi miniszternek Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért képviselőjének írásbeli kérdésére adott válaszát.

Korábban a Világgazdaság arról írt, hogy az új kártalanításról szóló törvény alapján már le kell vonni a kifizetendő összegből a 2008. január 1-je óta elért hozamokat, ezért azok, akik akkor tették be a pénzüket Quaestor-kötvényekbe, és évente 6-8 százalékos hozamot kaptak, eleve arra számíthatnak, hogy a névérték csupán 50-60 százalékát kapják meg.

Trócsányi most azt írta, kivizsgálják, hogy a felmerült probléma jogszabály-módosítást igényel-e, illetve hogy jogszabály-módosítással rendezhető-e.

Trócsányi szerint arról, hogy pontosan milyen összegű kárrendezést kaptak a jogosultak, nem rendelkeznek információval.

HOZZÁSZÓLÁSOK