Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Továbbra is a világ legnagyobb motorgyára a győri Audi-üzem, amely 2018-ban minden nehézség ellenére magas szinten teljesít - mondta Achim Heinfling, aki pontos termelési számokat egyelőre nem közölt, a decemberi adatokat ugyanis meg kell várni ehhez.

Az Audi Hungaria a térségben közvetve, illetve közvetlenül 30 ezer munkahelyet teremtett, ebből 13 ezren dolgoznak az Audiban (a többiek a beszállító cégeknél). Soha ennyien nem voltak még a gyárban munkatársak. A lapnak megerősítette: nagyságrendileg a motorgyártás átlépheti a 2 milliós volument, az autóé pedig a százezret idén, de ezek nem hivatalos számok. Hozzátette ugyanakkor, hogy a 2018-as valószínűleg nem lesz rekordév.

Elmondta: a bértárgyalások közben nem lenne helyénvaló számokról beszélni. Szerinte kedvező lenne, ha év végéig sikerülne megegyezni a szakszervezettel, de erre nem tudott biztosítékot adni.

A munka törvénykönyvének módosítása kapcsán a lap felvetette, hogy a 400 óra lehetséges túlórakeretről Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fogalmazott úgy, hogy a német vállalatok kedvezően fogadták.

Achim Heinfling szerint ennek kapcsán az Audinak nem volt kérése, szerepe.

Túlórakeretről vagy konkrét számokról soha nem beszéltünk!