Reagált a hírekre az MKB Bank - értesítik az ügyfeleket

A sajtóban ma megjelent tudósításokra reagálva az MKB Bank közleményben tájékoztatta ügyfeleit és az olvasókat.
Napi.hu, 2013. november 13. szerda, 16:58
Fotó: Napi.hu

"Az MKB Bank tavaly elfogadott stratégiájának megvalósítása folyamatban van, amelynek fókuszában a bank jövedelemtermelő-képességének visszaállítása, tőkehelyzetének megerősítése és stabilizálása, független finanszírozó képességének megteremtése, ezáltal eladhatóságának középtávon történő javítása áll" - írta a híradásokra reagáló közleményében az MKB Bank.

"A folyamat része az az átstrukturálás, amelynek során az eddig is különálló szervezeti egységben kezelt, az elmúlt évi veszteségekben jelentős szerepet játszó teljes, azaz a jól teljesítő és a problémás projektingatlan-hiteleket is magában foglaló portfoliót önálló jogi entitásba választják le, biztosítva ezzel egyrészt a portfóliónak az eddigieknél még hatékonyabb kezelését, másrészt a bank többi üzletágának jövedelmezőbb működtetését.

Az átalakítás által érintett ügyfeleket a bank időben és részletesen tájékoztatja a változásról - írta a pénzintézet.

Szintén része az átstrukturálásnak az MKB jövedelemtermelő képességét veszélyeztető külföldi érdekeltségek leépítése. Ennek keretében a közelmúltban sikerült pontot tenni a bolgár Unionbank értékesítési procedúrájának végére.

A fenti intézkedések az MKB Bank tavaly - a tulajdonossal közösen - kidolgozott stratégiájának szerves elemei. Egyben biztosítják, hogy a bank a jelentős növekedési potenciállal bíró üzletágakra összpontosíthasson a jövőben" - írták.

mkb
HOZZÁSZÓLÁSOK